logo
magneten
Welkom op de website van Maassluis Punt

Dr. Kuyperkade 25, 3142 GC Maassluis


Vrijwilligers
steunpunt

Heeft u belangstelling voor vrijwilligerswerk dan kunt u ook bij het Maassluis Punt terecht. Op onze leestafel liggen mappen met alle vrijwilligersbanen in Maassluis. Deze mappen worden actueel gehouden door medewerksters van het Prikbord Maassluis. Ook zijn er folderrekjes geplaatst met allerlei extra informatie.
Meer informatie over het Prikbord Maassluis, voorheen het Vrijwilligerssteunpunt, vindt u hier.


nieuwsbrief vrijwilligerssteunpuntKLAPHUYSVERHALEN

Het blijkt, dat een groot aantal Maassluizers geen idee heeft wat het Klaphuys inhoudt. Het Klaphuys werd tot half 2014 gehouden in de Kuiperij in de Ankerstraat. Nadat dit onderkomen niet langer beschikbaar was, konden ‘klappers’ terecht bij de Kunst & Cultuur Academie.

Verhalen
Maar wat gebeurt daar dan? Aan de hand van foto’s, schilderijen, voorwerpen en verhalen wordt oud-Maassluis besproken. 1 Foto houdt de aanwezigen soms lange tijd bezig. Van de ene herinnering komt de andere. Aan verhalen dus geen gebrek. Voor niet-Maassluizers en óók voor Maassluizers is het een eyeopener. Maassluis heeft een bewogen geschiedenis; visserij, sleepboten, ga zo maar door. Aangezien onze nieuwe burgervader een echte Sluizer wil worden, zoals in de Schakel is vermeld, is het Klaphuys precies de plaats, waar hij kennis van en over Maassluis kan opdoen. Wellicht een bezoekje waard?

Nieuwsgierig geworden?
Geschiedenis is niet aan tijd gebonden, het gaat door. Zo ook het Klaphuys, dat elke woensdag geopend is vanaf 14.00 uur, gehuisvest bij de Kunst en Cultuur Academie aan de IJsvogelstraat 2. Koffie en thee zijn tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar en de toegang is gratis.
 KlaphuysFORT AAN DEN HOEK VAN HOLLAND
Het Nederlands kustverdedigingsmuseum is gevestigd in het voormalig pantserfort te Hoek van Holland. Dit fort is destijds gebouwd aan de Nieuwe Waterweg ter verdediging van de Rotterdamse haven tegen vijandelijke oorlogsschepen.
Het meer dan honderd jaar oude bouwwerk met zijn vele kamers, gangen en trappen geeft een goede indruk van een kustverdedigingsfort en hoe soldaten in zo'n fort leefden. 
Zonder aanmelding vooraf kan worden deelgenomen aan rondleiding op zondag. Er zijn op deze zondag twee rondleidingen, die beginnen om 13.00 en 14.30 uur. De rondleidingen (duur ongeveer 2 uren) worden uitgevoerd onder leiding van een deskundige rondleider, die u het één en ander over de geschiedenis van het Fort zal vertellen.

Telefoon: 0174-382898
Of kijk op www.forthvh.
 
Klaverjasclub de Vloot

Op woensdagmiddag klaverjassen voor 55-plussers in ontmoetingscentrum de Vloot

Start om 13.30 uur.

Midden-Delfland agenda 2017

Midden-Delfland agenda 2017

BODYCONDITIONING
NETTY DE WILDE
Netty de Wilde

 
TOTAL BODY WORKOUT

Onze club is een echte ladies gym die onder leiding staat van Netty de Wilde. Wij geven verschillende lessen op verschillende locaties in Maassluis.

BODYCONDITIONING
bestaat al meer dan 35 jaar in Maassluis en Hellevoetsluis
Voor meer informatie en het nieuwe rooster klik hier