logo
magneet1
Welkom op de website van Maassluis Punt

Dr. Kuyperkade 25, 3142 GC MaassluisOpladen electrische fietsOp onderstaande website vindt u locaties waar u uw elektrische fiets kunt opladen.

www.toproutenetwerk.nl
-Hoeve-bouwlust
-Fietsenstalling tegenover Koningshof
-Markt

Fietsen in en rond MaassluisOnderstaande fietskaarten zijn verkrijgbaar bij Maassluis Punt.


ANWB  

- Klassieke fietsrondjes via fietsknooppunt, deel 1 
- Klassieke fietsrondjes via fietsknooppunt, deel 2 
- Rivieren, meren en kust, 31 fietsroutes langs het water 
- Groene Hart, 24 fietsroutes
- Zuid-Hollandse kust en eilanden en de Randstad
- Rotterdams Havengebied, 20 fietsroutes 
- Fiets de stad uit, Rotterdam
- Fiets de stad uit, Den Haag 
- Lekker fietsen, 20 keer fietsen, eten en logeren in Nederland 

Omgeving Maassluis 

- Fietsen langs Delflands water 
- Van Delft naar Delfshaven, fietsen langs herbestemd erfgoed
- Historische Route, fietsen langs het verleden van Hof van Delfland
- Fietsen van stad naar strand, Rotterdam naar Hoek van Holland
- Vaartenroute, fietsen tussen Hofstad en Maasstad
- Water en Oevers in Midden Delfland

Overige

- Fietsroutenetwerk Goeree - Overflakkee, Tulpenroute
- Fietsroutenetwerk Goeree - Overflakkee, Akkerrandenroute 1 en 2, 
- Forten route Zeeuws Vlaanderen
- Hollands Duin
- De Krimpenerwaard, Russst!
- Recreëren in Zuid Holland, Vlietland, Vogelplas Starrevaart,      Leidschendammerhout
- Boerderijenroute door West – Zeeuws Vlaanderen
- Goeree – Overflakkee, fietsknooppuntensysteem Zeeland
- Speuren op de Kop van Schouwen, Kinderfietsroute    Schouwen-Duivenland
- Zeeuwse Eilanden met - Zeeuws Vlaanderen 
- Fietsen op IJsselmonde
        o Molenroute
        o Waterschapsroute
        o Rondje Eiland


Rondje langs de rivieroevers


Parcours Rotterdam

28 km over noord- en zuidoever van de Nieuwe Maas

Langs de oevers van de Nieuwe Maas schittert een ongekend mooie route. Wandelen, joggen, hardlopen, fietsen, skaten en genieten van het onovertroffen uitzicht.Vanaf elke plek langs de rivier zijn er, via de bruggen en de tunnel of met watertaxi of veerboot, rondjes van 3,5 tot 28 kilometer te maken. De gemarkeerde omloop Erasmusbrug – Willemsbrug is dé oefenronde voor hardlopers.
Voor meer informatie en het downloaden van de route klik hier


Fiets vanuit Rotterdam CS het Polderpad

Persfoto

Is jouw goede voornemen om in 2017 meer te bewegen? De boswachters van Natuurmonumenten geven je de beste tip!

Ontspannen en inspannen in de buitenlucht

Want als je kunt kiezen tussen bewegen in een mooi gebied in de frisse lucht of in een donkere en bedompte sportschool? Dan is de keus snel gemaakt. Heerlijk ontspannen en inspannen in de buitenlucht. Wat wil je nog meer?

Fiets vanuit Rotterdam CS naar het Rotterdams platteland

“We weten allemaal hoe moeilijk het is om de voornemens vol te houden”, vertelt boswachter van Natuurmonumenten Juriaan van Leeuwen. “Daarom moet je de uitdaging zo leuk mogelijk maken.” Vanaf Rotterdam CS fiets je bijvoorbeeld zo naar het Rotterdams platteland. De route ‘Polderpad: van Rotte tot Schie’ is bijna 30 kilometer en leidt je langs de natuurgebieden aan de noordrand van de stad.

“Zo heb je je beweging �n een heerlijke middag uit, want ook in de winter is hier genoeg te zien. Verschillende soorten eenden en ganzen zoals de smient en kolgans zijn naar ons land gekomen om hier de winter door te brengen. Aan de rand van de poldersloten zie je grote zilverreigers geduldig wachten totdat hun kostje voorbij scharrelt en ze deze genadeloos aan de snavel kunnen spietsen.”

Goed voor de gezondheid en vermindert stress

Naast het feit dat beweging hartstikke goed is voor een mens, is het bekend dat recre�ren in het groen gezond is en stress vermindert. “Nog eens twee pluspunten om eens op de fiets te stappen en het Rotterdams platteland te ontdekken!”

Winterse fietstocht naar Rotterdams platteland

Heb jij zin om een winterse fietstocht te maken? Bekijk de route Polderpad: van Rotte tot Schie op natuurmonumenten.nl
Download de app natuurroutes van Natuurmonumenten

R
oute.nl/app is geheel gratis met meer dan 32.000 gratis wandel- en fietsroutes.

Eenvoudig een leuke fietstocht uitstippelen met fietsapp.nl


Fietsoplaadpunten en fietscafés

Zuid-Holland telt tientallen fietscafés. Dit zijn bestaande, fietsvriendelijke horecagelegenheden, die door het aanbieden van fietsvoorzieningen het predicaat ‘Fietscafé' krijgen.

 Fietscafé
meer informatie over fietscafés
Het is heerlijk fietsen in de omgeving van de Maeslantkering en het Keringhuis. Er zijn speciale fietsroutes met start- en eindpunt bij het Keringhuis. Zo is een sportief uitje ook te combineren met een bezoek aan het Keringhuis en de Maeslantkering.

Een route, de Rode route, is een verfrissende tour van 25 km langs de Nieuwe Waterweg. Met een overtocht bij Maassluis en Hoek van Holland is dit een mooie route voor de gemiddelde fietser. Even een uitstapje naar het centrum van deze stadjes is een leuke aanvulling onderweg. De Blauwe route met een lengte van 40 km is een bijzondere, afwisselende route met havengebied en natuur. Met een overtocht naar de Maasvlakte gaat de route langs de 2e Maasvlakte, met het informatiecentrum FutureLand, naar het Oostvoornse meer.

Download hier de fietsrouteflyer incl. routekaartje.

Hierin zijn bij de routes de nummers van het fietsknooppuntennetwerk (ANWB) vermeld. De flyer bevat ook een kortingsbon voor een hapje en drankje in ons restaurant. De fietsrouteflyer en meer informatie zijn aan de balie van het Keringhuis verkrijgbaar. Er is een nieuwe fietsroute "Van stad naar strand"
.
De nieuwe route voert fietsers langs gevarieerde plaatsen tussen het centrum van Rotterdam en Hoek van Holland. De stadsregio Rotterdam en de gemeenten Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis hebben een handige folder gemaaktFietsroute van stad naar strand met alle bezienswaardigheden en tips.De route begint in Rotterdam aan de voet van de Erasmusbrug, vlakbij het Wereldmuseum. Vandaar fietst u langs de kades van de Nieuwe Maas; u passeert de Euromast, het Lloydkwartier en het historische schip De Delft. Vanaf hier kunt u een uitstapje maken naar Historisch Delfshaven, de eeuwenoude wijk met karakteristieke panden en pakhuizen. Op weg naar Schiedam fietst u langs de meer hedendaagse havens en de vermaarde scheepswerf van Mammoet. In de oude havens van Vlaardingen is een uitstapje naar het Vlaardinger Museum de moeite waard. Wilt u meer informatie dan is de folder hier digitaal te downloaden of bij het Maassluis Punt af te halen.

Fietsroutes Fast Ferry  
De RET heeft twee Fast Ferry routes

Fietsroute I: Landtong – pontje Rozenburg-Maassluis – Nieuwe Waterweg – Hoek van Holland (ca. 28 km)

Fietsroute 2: Landtong – Rozenburg - Brielse Meer – Oostvoornse Meer – veerstoep RET Maasvlakte (ca. 34 km)

Meer informatie vindt u op www.ret.nl 

Amazoneroute in het weekend, een fietstocht van 8,5kmAmazoneroute in het weekend startpunt Hoek van Holland. Wie het Rotterdamse havengevoel echt intens wil ervaren, kan het best de fiets pakken. Er valt heel wat te beleven als je de wijde blik van de autorijder laat voor wat het is en met ogen op steeltjes door de haven gaat fietsen.
Dat kan en dat mag. Daarom heeft het Havenbedrijf Rotterdam N.V. een aantal fietsroutes samengesteld. De routes helpen fietsers onbekende stukken van de haven te ontdekken. Dit boekje is de derde uitgave uit de serie en bevat vier spannende routes op de Maasvlakte plus een aanrijroute vanaf Hoek van Holland.
Een PDF file met meer informatie kunt u downloaden op Amazoneroute 

Elektrische fiets:
ANWB Alles over de elektrische fiets
Elektrische fietsen flatform

Interessante links:
www.heerlijkbuiten.nl
Natuurmonumenten
Route.nl
Opvoorneputten.nl

http://recreatie.middendelfland.net/fietsen/fietsknooppunten.htm
www.fietsen.123.nl Deze fietsroute laat u kennismaken met het Brielsemeer en het Oostvoornsemeer. Vandaar de naam Merenfietsroute. U begint in Maassluis en komt door Rozenburg, Oostvoorne en Brielle, voorheen Den Briel. Maassluis en Brielle zijn bezienswaardige historische plaatsen.
www.toeractief.nl
Port of Rotterdam voor fietsroutes Europoort, boekjes ook bij ons te verkrijgen.
www.fietseninzuidholland.nl
fietsen-wandelen.nl
fietsnetwerk.nl


naar boven
Mensen met een functiebeperking (rolstoel- en scootmobiel gebruikers, blinden, mensen met een beperkt uithoudingsvermogen, ouderen) willen, net als ieder ander, van de natuur kunnen genieten. Een wandeling of ritje door het bos maken, vogels bespieden, vissen langs de waterkant, picknicken of vanaf een uitzichtpunt de hei bekijken. Kijkt u eens op de site www.natuurzonderdrempels.nl voor meer informatie.

Camperplaats in Maassluis gewaardeerd met gemiddeld een cijfer 8,6
De aanleg van drie camperplaatsen was onderdeel van de herinrichting aan de boulevard van Maassluis. Informatie over de camperplekken en de bezoekerswaarderingen in Maassluis is te raadplegen via de website van NKC , onder campercontact: www.campercontact.nl. Enkele quotes: “Daar kunnen de Belgen nog heel veel van leren. Proficiat Maassluis!” “Prima plaats en rustige omgeving. 15 februari 2015: 3 nachten gestaan! Een voorbeeld voor heel veel gemeentes! Voor mij een 10!” “Hebben hier in juni een paar dagen gestaan. Een mooie plek met een mooi uitzicht. Er is altijd wat te zien!” Het NKC stelt ook een app beschikbaar via www.campercontact.com/app. Voor elk wat wils De camperplaatsen liggen direct aan het water en hebben hierdoor een mooi uitzicht over de Nieuwe Waterweg. Boten -van klein tot heel groot- komen aan de camper voorbij, de hele dag, avond en nacht. De oude haven, het Nationaal Sleepvaart Museum en historische centrum is op loopafstand bereikbaar. Je fiets ‘van Stad naar Strand’ of gebruikt de veerdienst naar Rozenburg. Oftewel, voor elk wat wils! Waterwegvisie De camperplaatsen zijn onderdeel van de Waterwegvisie Maassluis. De boulevard biedt ruimte voor iedereen en er wordt ingespeeld op de uiteenlopende soorten van gebruik. Zoals een evenemententerrein, een mooi grasveld, een plein waar ruimte is voor bijvoorbeeld een ijs- of viskar en parkeerplekken, waaronder nu een drietal voor campers. Meer informatie hierover staat vermeld op www.maassluis.nl BikepointerBikepointers
Ideaal voor knooppuntfietsen!
Bij het Maassluis Punt te verkrijgen.