logo
magneet1
Welkom op de website van Maassluis Punt

Dr. Kuyperkade 25, 3142 GC Maassluis 


ORGELCONCERTEN EN OVERIGE ACTIVITEITEN IN DE IMMANUELKERK

Agenda 2017


Immanuelkerk orgel
Museumschip Hudson
Museumschip Hudson
Wilt u ook eens ervaren wat er op het museumschip Hudson te zien is, kom dan elke woensdag- of zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur.
Kosten zijn slechts 2 euro voor volwassenen en 1 euro voor kind t/m 12 jaar. Voor meer informatie over de andere mogelijkheden zie www.museumschiphudson.com

Doppen sparen voor geleide hondenIedereen heeft ze thuis. Plastic dopjes van bv. frisdrankflesjes of melkpakken. Gooi ze niet weg, maar lever ze in! U ontlast het milieu en steunt zo KNGF Geleidehonden. Aangezien zowel het inzamelen, sorteren als het transport door vrijwilligers wordt uitgevoerd, komt de gehele opbrengst ten goede aan de opleiding van onze geleidehonden.


Zoek een inzamelpunt in uw regio

Verspreid door heel het land zetten enthousiaste vrijwilligers zich in voor de doppeninzameling voor KNGF Geleidehonden. Wilt u ook doppen sparen om mensen met een handicap te helpen met een geleidehond? Bekijk in de link hieronder de contactgegevens van het dichtstbijzijnde inzamelpunt en stuur een mailtje om af te stemmen wanneer u de doppen kunt afleveren. Vanaf daar worden de doppen getransporteerd naar een groter inzamelpunt of direct naar het recyclebedrijf. Per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding.
Geleidehond.nl
 
 Theater Koningshof

Klik op onderstaande link voor de seizoensagenda van Theater Koningshof

Nieuw:
Vanaf april kunt u dagelijks terecht voor een heerlijke à la carte lunch in Theater Koningshof.

AGENDA 2017
datum omschrijving plaats
9&10 september Open monumentendag
11, 18, 25 sept en 2 oktober Cursus Digi sterker
Aanmelden verplicht   lees meer
Bibliotheek Maassluis
21 september Historische Avond
Presentatie Nat. Sleepvaart Museum
28 oktober Kamerkoor Cantabile viert 30 jarig bestaan met een Jubileumconcert Groote Kerk
11 november
20.00 uur
 Orgelspektakel: Arjan Breukhoven Groote Kerk
16 november Historische Avond
Ineke Vink presenteert De Canon van Maassluis

DE KARPERHOEVE!
De Karperhoeve is een rijksmonumentaal pand uit 1711.
Op de Karperhoeve worden al meer dan 300 jaar koeien gehouden in de Oudhollandse grupstal. Op de Karperhoeve kunt u terecht voor een huifkarrit door het prachtige Midden-Delfland gebied, geheel verzorgde kinderfeestjes, pony- en paardrijlessen, pensionstallen, heerlijke boerenlunch, ontvangst van scholen en groepen, vergaderruimte en voor een heerlijk kopje koffie of thee met een echte boerenmelk tompouce tijdens uw fietstocht of wandeling. Alles is op afspraak.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website, contact opnemen via de mail of bellen naar 010-5928735 / 06-24136316. Telefonisch zijn wij het beste te bereiken in de ochtend tussen 9.30 uur en 10.30 uur, in de middag tussen 12.30 uur en 13.30 uur en anders in de avond tussen 21.00 uur en 22.00 uur

www.karperhoeve.nl


Maassluis Muziekgebouw


Voor wie het  nog niet wist. In Maassluis staat sinds 2007 "Het Muziekgebouw"aan de Alb. Schweitzerdreef 477. Eens in de paar maanden is er een gratis zondagmiddagconcert. Dit is om het gebouw te promoten.
Vanaf 14.00 uur is het gebouw open.
Het Muziekgebouw is de thuishaven voor o.a. 'Kunst na Arbeid'.

Kunst en Cultuur AcademieDe kunst en Cultuur Academie (vh Klei en Kleur) is een begrip in Maassluis. Al meer dan 42 jaar. De naam staat inmiddels voor veel meer dan werken met klei en kleuren. De Kunst en Cultuur Academie is een creatief en educatief centrum met een uitgebreid aanbod van cursussen en workshops op alle terreinen van kunst en cultuur. Voor jong en oud. Voor mensen met enige ervaring èn voor mensen die op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen en mogelijkheden. De Kunst en Cultuur Academie biedt hen de kansen daaraan invulling te geven. Daarmee kunnen ze hun leven verrijken en verdiepen. Bezig zijn met kunst en cultuur haalt mensen weg uit hun dagelijkse beslommeringen en geeft hen de kans hun horizon te verbreden. lees meer

Groei en bloei
In ons jaarprogramma valt voor iedere groenliefhebber in de regio Maassluis, Maasland, Vlaardingen en Schiedam heel wat te kiezen. Want als gevolg van het samengaan begin dit jaar van de afdelingen Maassluis/Maasland en Vlaardingen is de actieradius van GROEI & BLOEI onder de nieuwe afdelingsnaam WATERWEG-NOORD behoorlijk vergroot.
Lees meer

MEESLEPENDE EXPRESSIES
De sleepvaart gezien door de ogen van kunstenaars. "Meeslepende Expressies" is te bezoeken tot en met 18 september. De HUDSON ligt afgemeerd naast het museum, Hoogstraat 1, Maassluis. Voor openingstijden, kijk op nationaalsleepvaartmuseum.nl en op www.museumschiphudson.com. voor nadere informatie over deze tentoonstelling en over het Nationaal Sleepvaart Museum kunt u contact opnemen met info@ nationaalsleepvaartmuseum.nl, +31 (0)10 5912474 of Maarten Helwig, +31 (0)6 33008733, pr@
nationaalsleepvaartmuseum.nl en Annemieke Lub-Lucieer, +31 (06) 51561770, djlub@hetnet.nl (Kunst en and Cultuur Academie Maassluis).